Daði Freyr – “Det bliver en dejlig afrunding på ESC-eventyret med Gagnamagnið”

Sidste år var de Eurovision-favoritter hos en lang række fans og bookmakere, efter deres sejr i Söngvakeppnin med Think About Things.

Sangen blev et viralt hit på bl.a. Youtube og TikTok, og den afslappede, ironiske dans blev efterlignet af folk verden over. Think About Things røg også på hitlisterne i Storbritannien, Irland og Sverige, ligesom den sikrede bandet en grammy i hjemlandet for Årets Hit.

Advertisement

Derfor var der selvfølgelig ekstra pres på Dadi Freyr & Gagnamagnid, da de blev valgt som Islands repræsentant ved Eurovision 2021. Sangen hedder 10 Years, og den omhandler Dadis forhold til Arny Fjola Asmundsdottir, som også er en del af Gagnamagnid.

Med i Gagnamagnid er også Dadis to søstre, og det er ikke helt tilfældigt, at de også er en del af Eurovision-eventyret. Dadi Freyr beskriver nemlig sig selv som et udpræget familiemenneske, hvilket han også redegør for i interviewet.

Det er vigtigt for mig, at hun er med i hele mit liv. Alt hvad jeg laver, lader jeg hende lytte til eller se på.

Dadi Freyr om konen Arny, som også er med i Gagnamagnid.

Forud for interviewet havde vi på Good Evening Europe set Dadi Freyr synge Smuk Som Et Stjerneskud på Youtube, hvorfor vi udfordrede ham til at lave interviewet på dansk. En udfordring, han takkede ja til.

Herunder kan du se interviewet, hvor Dadi fortæller hvorfor han er så god til dansk, hvordan han oplevede succesen med Think About Things og hvordan årets bidrag, 10 Years, blev til.