GEE-panelet: Samanta Tīna – “The Moon Is Rising” (Eurovision 2021)

Foto: LTV-ARTŪRS MARTINOVS

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Letland

GEE-panelets reviews

Når man hører denne sang, forstår man godt hvorfor Samanta Tina skulle bruge så mange forsøg på at vinde den lettiske pre-selection. Gad vide om letterne sidste år stemte på hende i håbet om, at hun så ikke stillede op igen? I så fald forstår jeg deres valg. Not the queen of my night, tak.

Daniel

Jeg skal prøve at lade være med at skrive det samme om Samanta Tinas bidrag, som jeg gjorde sidste år. Jeg har i andre sammenhænge også givet udtryk for min ikke-eksisterende interesse i break-beat, og selv om “The Moon Is Rising” ikke giver mig helt så meget epilepsianfald som sidste år, så forstår jeg nok bare ikke den her slags sange. Der vil være andre ESC-blogs, der vil sige “yaaas queen slay honaaay” til Samanta (kendere vil vide hvem jeg refererer til), men hun får desværre min bundplacering igen i år.

Simon

Jeg synes det er dejligt at Samanta Tina langt om længe får chancen for at repræsentere Letland efter utallige forsøg, men jeg synes til gengæld det er super ærgerligt, at det nok er med det svageste bidrag hun har haft med. Selvom jeg altid har været glad for at hun er sin egen, og bringer noget anderledes til konkurrencen, kan jeg ikke desværre ikke smide en særlig høj karakter efter “The Moon is Rising”. Jeg vil dog gerne give hendes kudos for hendes stærke stemme, hendes unikke stil og det fede budskab i sangen, men jeg tror hun får meget svært med at komme videre fra semifinalen.

Mila

Jeg må indrømme at jeg ikke var blæst bagover af Samantha Tinas bidrag sidste år, og i år er absolut ikke et bedre forsøg, hvis man skal sætte det meget hårdt op. Jeg kan godt se, at hun er en fin artist, men jeg synes ikke sangen er overvældende, og jeg tror det bliver meget svært for Letland at skille sig ud og komme videre til finalen med årets bidrag. 

Clara

Selvom jeg rigtig gerne ville tilføje lidt positivt til listen over reviews, så bliver det svært. Jeg hælder lidt til Daniels teori 🙂
På den positive side, så er der bestemt ikke noget galt MED vokalen eller attituden, synes bare det er synd at Samanta efter utallige forsøg endelig kommer til Eurovision med en sang af denne her kvalitet.
Aminata-lyden, som jeg aldrig har været nogen fan af, er genkendelig. Letland får det svært i år.

Mette