LIAMOO og John Lundvik snupper finalepladserne i delfinale 2

Foto: SVT

NU KÖR VI!

Melodifestivalen 2022 er i gang og her til aften sendte svenskerne igen 2 bidrag til finalen den 12. marts og to bidrag til semifinalen (tidligere Andra Chansen) den 5. marts.
Delfinale 2, som vores kollega Mads skrev om tidligere i dag, havde deltagelse af flere kendte ansigter. Ét af dem var John Lundvik, som med sin sang “Änglavakt” også repræsenterede de danske farver. Hans sang er nemlig skrevet af blandt andre Benjamin Rosenbohm, der i 2022 vandt Melodi Grand Prix som en del af duoen BEN & TAN. Også LIAMOO, Lisa Ajax og Alvaro Estrella var tilbage i Melodifestivallen her til aften.

Advertisement

Efter en kaotisk start i delfinale 1, hvor app’en gik ned 5 minutter inde i programmet og resultatet kun var baseret på telefonstemmer, så forløb delfinale 2 uden problemer.

Delfinale 2

  1.  LIAMOO - Bluffin
  2.  Niello & Lisa Aja x – Tror Du att Jag Bryr Mig
  3.  Samira Manners – I Want To Be Loved
  4.  Alvaro Estrella – Suave
  5. Browsing Collection – Face In The Crowd
  6. John Lundvik – Änglavakt
  7. Tone Sekelius – My Way

Første finalist

Efter de syv bidrag og afstemning i første runde, blev det som ventet bookmakernes favorit LIAMOO og sangen ‘Bluffin’, der som den første deltager gik direkte til finalen 12. marts.

Anden runde

Her til aften fik vi endelig set den nye afstemning i aktion. SVT havde fået app’en op og køre og selvom der således var lagt op til en spændende afstemning, så virkede vinderen alligevel relativt sikker i 2. runde. John Lundvik snuppede 12 point i de fleste aldersgrupper og er dermed klar til finalen sammen med LIAMOO.

Til semifinalen går Alvaro Estrella og Tone Sekelius.

Resultatet

  1. Liamoo – “Bluffin” (finale)
  2. John Lundvik – “Änglavakt” 92 p (finale)
  3. Alvaro Estrella – “Suave” 69 p (semifinale)
  4. Tone Sekelius – “My Way” 62 p (semifinale)
  5. Samira Manners – “I Want To Be Loved” 35 p
  6. Browsing Collection – “Face in the Crowd” 33 p
  7. Niello & Lisa Ajax – “Tror du att jag bryr mig” 21 p

Ny afstemning i delfinalerne:

I afstemning nummer 1 har seerne i appen 5 stemmer pr. deltager og 10 hvis de stemmer via telefonen. Man kan stemme på alle de artister man vil. Det bidrag, som har fået flest stemmer ryger direkte i finalen.
I afstemning nummer 2 skal der stemmes på de sidste 6 bidrag. Seerne har igen 5 stemmer via appen og 10 stemmer stemmer via telefonen pr. deltager. De stemmer, deltagerne fik ved første afstemning overføres til 2. afstemningsrunde. Når denne afstemning er slut, går 1 bidrag til finalen og 2 videre til semifinalen (Andra Chancen).
Resultatet i afstemningsrunde 2 er baseret på, hvordan de forskellige seergrupper har stemt. Stemmerne bliver lagt sammen og resulterer i 39 point baseret på skalaen 12-10-8-5-3-1 point.
Hvis 2 bidrag har fået lige mange point, så er det det samlede antal stemmer der bliver afgørende.