Luxembourg vender tilbage til Eurovision Song Contest efter 30 års fravær

Foto: Screenshot fra Youtube

Sidste gang Luxembourg deltog i Eurovision Song Contest var i 1993. Det skete med Modern times og sangen “Donne-moi une chance”. I dag meddelte European Broadcasting Union (EBU), at den succesfulde Eurovision-nation vender tilbage til Eurovision i 2024.

Luxembourg har deltaget i Eurovision Song Contest helt fra begyndelsen i 1956 og har været med næsten hvert år indtil 1993. Ud af 37 deltagelser i Eurovision Song Contest er det blevet til imponerende 5 sejre:

  • 1961: Jean-Claude Pascal – “Nous Les Amoureux”
  • 1965: France Gall – “Poupée De Cire, Poupée De Son”
  • 1972: Vicky Leandros – “Après Toi”
  • 1973: Anne-Marie David – “Tu Te Reconnaîtras”
  • 1983: Corinne Hermès – “Si La Vie Est Cadeau”

Landet har også været vært for konkurrencen 4 gange: 1962, 1966, 1973 og 1984.

Det bliver RTL Luxembourg, som sende næste års live-shows og vil være ansvarlig for udvælgelsesprocessen. Mere information om valget vil blive offentliggjort i juli 2023.

Advertisement

Velkommen tilbage

Martin Österdahl, som er Executive Supervisor for Eurovision Song Contest siger:
– Vi er begejstrede for at byde Luxembourg velkommen tilbage til Eurovision Song Contest efter 30 år. Landet har en af ​​de mest succesrige rekorder i konkurrencen med 5 sejre alene i de første tre årtier af konkurrencen. Vi ser meget frem til at arbejde sammen med RTL om deres tilbagevenden til verdens største livemusikbegivenhed i 2024.

Christophe Goossens, CEO for RTL Luxembourg, siger:
– Vi er glade for, at Luxembourg vender tilbage til Eurovision Song Contest – og endnu mere begejstrede over, at RTL Luxembourg vil påtage sig den spændende opgave at stå for udvælgelsen i 2024. Som en medievirksomhed, der er dedikeret til befolkningen i Luxembourg, ser vi frem til at sende de stjernespækkede live-shows. Seerne vil kunne opleve Eurovision Song Contest i sin fulde pragt.

Video galleri

Herunder kan du nyde nogle af Luxembourgs skønne Eurovision-hits gennem tiden.