Cha Cha Cha-feber i Finland – Se hvordan Finland gør sig klar til Eurovision finale

Foto: Instagram

Efter Käärijäs kæmpe succes og opsigtsvækkende show i første semifinale hærger Eurovision-feberen for alvor i hjemlandet Finland.

Allerede før årets finske finale, var interessen for UMK i Finland tårnhøj. Efter sidste års store UMK-succes, hvor alle 2022-sangene endte i Top 50 på Spotify og de mest populære var i toppen på næsten alle hitlister, så var der i år stor interesse for UMK. Billetterne til showet blev således revet væk på mindre end et døgn.

Advertisement

Efter Käärija’s jordskredssejr i UMK og varme modtagelse hos fansene, er interessen og euforien omkring det finske bidrag skyhøj.

I Finland ser man Cha Cha Cha som landets bedste bud på et topresultat siden Lordi’s sejr i Athen i 2006. Den finske sanger figurerer i øjeblikket på en plakat, som giver ham en 3. plads over “Top 20 Greatest Finns”.

Käärija-klipning og Jesus med bolero-jakke

Forud for aftenens finale er byer rundt om i Finland pyntet op med Käärijäs karakteristiske grønne bolero i mange forskellige afskygninger.
Især i byen Tampere er hovedgaderne dekoreret, og der er også er planlagt storskærmsvisning af den store finale.

Der er utallige eksempler på finnernes forberedelse til den mulige Eurovision sejr. Bor du i Finland kan du f.eks. få grønne Cha Cha Cha-negle eller gratis hårklip i Käärijä-stil.

Børn og hunde har fået grøn bolero-jakke på, og en kirke i Finland har endda iført Jesus den klassiske grønne beklædning. Der er grønne skraldeposer i Käärija-stil og har man lyst til en forfriskning eller noget sødt, så findes der en speciel “Cha Cha Cha-Ρiña Colada-drink og kager udført i autentisk Käärija-stil.

Der er lavet kunstværker med nationalhelten Käärija og i byen Pori er Joemsuu- og Vaasa-statuerne blevet iført kunstnerens grønne bolero.

Endelig har også mange finske firmaer valgt at opdatere deres profilbilleder og logoer i Käärija-stilen.

Vi har samlet nogle af dekorationerne herunder: