Her er startrækkefølgen i Dansk Melodi Grand Prix 2024

Dansk Melodi Grand Prix logo 2024

Startrækkefølgen i Melodi Grand Prix 2024 er klar. Den fremgår af DR’s app “DR Grand Prix”, som du allerede nu kan downloade til din mobil.

Det er vigtigt, at du har den nyeste version af appen, hvis du vil stemme på dette års sange og artister. Hvis du allerede har appen, skal du derfor sørge for at opdatere den.

Advertisement

Fra SABA til Aura Dione

Melodi Grand Prix 2024 bliver indledt med bookmakerfavoritten Saba og sangen “Sand”, mens bookmakernes 2. favorit til sejr Aura Dione får lov til at slutte showet i DR Koncerthuset af med sin sang “Mirrorball of Hope”.

Startrækkefølgen i Melodi Grand Prix 2024

Hvis man kigger på hvilke startnumre, de seneste års vindere har sunget fra, så er der ikke umiddelbart en klar “vinder startposition”. Hovedparten af vinderne kommer dog fra en position over midten. Men om hønen eller ægget kommer først, er vanskeligt at udlede. Stemmer seerne på de sange, der står i frisk erindring, placerer DR de sange, som de har en fidus til, mod slutningen – eller er vi ude i en kombination?

Dertil kommer, at superfinalen med kun tre sange gør, at snakken om fordele og ulemper ved startposition reelt kun er relevant i første afstemningsrunde.

Baseret på teorien om, at sange, som starter i sidste halvdel af showet, har en fordel i forhold til avancement til superfinalen, så giver årets startrækkefølge Aura Dione et ekstra skub på vejen, hvis man alene kigger på bookmakerfavoritterne.

Kilde: Eurovisionworld.com

Afstemningen, som starter 10. februar er dog uafhængig af startrækkefølgen og her spiller en række andre faktorer ind.

Hvor mange er opmærksomme på, at app-afstemningen er i gang? Hvor mange ønsker at stemme via app’en, FØR de har set showet? Og i hvilket omfang får artisterne (med vidt forskellig størrelse fanskare) aktiveret fansene i løbet af afstemningen?

Vi får svaret på hvilket bidrag, der vinder seernes og juryens hjerter den 17. februar 2024.

Afstemning i Dansk Melodi Grand Prix 2024

Igen i år kan man stemme i appen til Dansk Melodi Grand Prix allerede i ugen op til tv-showet, altså fra lørdag den 10. februar.

Sådan stemmer du før tv-showet

Du har mulighed for at stemme i appen hele ugen op til Dansk Melodi Grand Prix. Fra lørdag den 10. februar til fredag den 16. februar kan du stemme én gang på hver sang. Det er gratis at stemme med appen. Det er ikke muligt at stemme på sms før tv-showet.

Sådan stemmer du under tv-showet

I første afstemningsrunde under tv-showet reduceres årets sange fra otte til tre. Her kan der stemmes både i appen og på sms. De tre sange, der går videre til anden afstemningsrunde, findes på baggrund af ugens og aftenens stemmer seerstemmer fra app og sms samt fra en ekspert jury. 50% seerstemmer og 50% jury.

I anden afstemningsrunde nulstilles stemmerne, og vinderen findes ud af de tre tilbageværende sange. Her er det igen app- og sms-stemmer fra seerne, og en ekspert -jury, der afgør resultatet. 50% seerstemmer og 50% jury.

Hvis du bruger appen, kan du afgive én stemme til hver af sangene i hver afstemningsrunde. Det er gratis at stemme med appen.

Du kan også stemme på sms til 1212. Det koster 1 krone plus sms-takst at stemme på sms.

Læs mere på dr.dk.

2 COMMENTS

Comments are closed.