EBU vender tilbage til den “gamle” afstemning i 2012

EBUs Reference-gruppe har besluttet, at man fra 2012 igen ændrer åbningstidspunktet for Teleafstemningen. Det har de sidste par år været muligt at stemme på sangene, allerede fra første kunstner er gået på scenen.
Ændringen blev gennemført, for at give seerne mulighed for at stemme i hele showet som i mange andre tv-programmer. Men en analyse af af de afgivne stemmer viser imidlertid, at et overvældende flertal af seerne stadig stemmer efter den sidste sang. Derfor går man nu tilbage til den gamle metode, hvor afstemmningen åbnes efter sidste sang.
Et andet argument for at droppe fuld-show-afstemningen er det grafiske indtryk under showet, hvor afstemningsoplysninger optager omkring 25 procent af skærmen på grund af de nødvendige juridiske oplysninger og dermed distraherer seerne fra den kunstneriske præstation.

Længden af teleafstemningen vil blive fastalgt på et senere tidspunkt op til Eurovision Song Contest 2012, som er planlagt til at finde sted den 22., 24. og 26. maj i Aserbajdsjan.

Advertisement