678 sange indleveret til DMGP 2012

Idag var sidste chance for at indlevere sit bidrag til Dansk Melodi Grand Prix 2012. 678 sange nåede med i puljen og det er nu op til en professionel jury at udvælge de sange, som får chancen i Gigantium d. 21. januar 2012.

Juryens sammensætning er hemmelig overfor offentligheden. De har heller ikke kendskab til komponisters eller tekstforfatteres navne ved udvælgelsen.
Udover de sange, som udvælges af juryen, inviterer DR selv 3 eller 4 musikere på et såkaldt wildcard.
Vi må vente med spænding i nogle måneder, idet navnene på alle 10 finalister først offentliggøres til januar.

Advertisement

Kendte ansigter

Der var flere kendte ansigter at finde i receptionen hos DR tidligere på dagen, både tidligere Grand Prix-deltagere og tv-kendisser.
Ivar Lind Greiner er efterhånden gået hen og blevet en Grand Prix-legende. I 1997 sang Jette Torp hans nummer “Utopia” til en 2. plads. I 2000 var han tilbage med “Mayday Mayday” og året efter “Sha la li sha la lej”.
Faktisk har Ivar en simpel opskrift på succes i Melodi Grand Prix.
“Der er tre gyldne regler, når man skal arbejde med en sang til Melodi Grand Prix. For det første kan man godt droppe sangen, hvis man bruger mere end 5-10 minutter på at komme op med grundmelodien. Skal man bruge mere tid, vil sangen ikke fænge. For det andet skal man komponere musikken uden brug af instrumenter. Man skal enten fløjte eller nynne den – og den skal blive inde i ens hoved. Kan man ikke huske melodien efter et par uger, er den ikke noget værd.”
“For det tredje: Er man kommet igennem de første to punkter, så skal man være indstillet på at bruge rigtig meget tid på at finpudse, justere, rette til, bearbejde og udvikle sangen”, siger Ivar Lind Greiner, brugte 150 timer på efterarbejdet af hans vindermelodi “Sig det løgn” fra 2004.

Ivar er i øvrigt også manden bag Stig Rossens meget smukke “Så nær som nu” fra 2007.

Et andet kendt ansigt, som idag viste sig hos DR, sidder på den tidligere Grand Prix-vinder Niels Brinck, som jo sang sig ind i de danske hjerter i 2009 med sangen “Believe again”.
Om sin deltagelse siger Brinck “Det var en fantastisk oplevelse at være med dengang, og jeg synes selv, jeg har været med til at reformere Grand Prix’et. I år har jeg et par rocksange med. Jeg håber, det kan gå an i Melodi Grand Prix”.
Han vil ikke afvise, at han selv skal på scenen i Gigantium, hvis én af hans sange bliver valgt ud.

Børnevært prøver lykken

En af dagens store overraskelser var at finde Sebastian Klein i receptionen hos DR. Sebastian er søn af Jesper Klein og har bl.a. medvirket i børne-tv-programmet “Naturpatruljen” som blev en kæmpe succes. Her spiller Sebastian Dr. Pjuskebusk.

Om bidraget til DMGP udtaler Sebastian: “Vores sang er én, der bare skal høres og opleves. Og så har jeg altid godt kunnet tænke mig at se Aserbajdsjan”.
Med sig har Sebastian et andet noget uventet navn, nemlig Niklas Schneidermann fra Magtens Korridorer.
“For et halvt år siden sagde Sebastian: Jeg vil være med i Melodi Grand Prix. Og når han skal lave musik, plejer jeg at hjælpe med. Så vi har indspillet en demo hjemme hos mig”, forklarer guitaristen fra Magtens Korridorer.