Interview med Sigmund: “Jeg begyndte at skrige af glæde, fordi sangen bare var så meget mig”

Sigmund optrådte foran tusindvis af tilskuere på Rådhuspladsen ved sidste års Copenhagen Pride | Foto: Michael Thygesen / www.good-evening-europe.dk

En 4. plads i sidste års X Factor blev startskuddet til et meget travlt år for 23-årige Sigmund, som bl.a. har optrådt foran tusindevis af tilskuere på Rådhuspladsen under Copenhagen Pride, været radiovært sammen med Sara Bro, webtv-vært på realityprogrammet ‘Love Island Studio’ og hovedperson i sin egen dokumentar på DR3. Sigmund har også udgivet singlen ‘Folder mig ud‘ og og sin egen selvbiografi, ‘Sigmund’.

Nu er han klar til Melodi Grand Prix. Vi har fanget Sigmund, som var forhindret i at deltage i DR’s pressemøde, på mailen for at høre lidt om hans tilgang og forventninger til årets show.

“Det er en 
drengedrøm, der går i opfyldelse”

Sigmund om deltagelsen i Melodi Grand Prix

Hvordan er det gået til, at du skal være med i Dansk Melodi Grand Prix 2019?

Advertisement

“Efter min succes i X Factor blev jeg kontaktet af Mads Engaard og spurgt om jeg havde lyst. Det var super spændende og en stor mulighed, som jeg ville gå hjem og overveje”.

Hvordan var reaktionen, da du hørte din sang, ‘Say My Name’, første gang?

“Jeg sad sammen med min manager og hørte den i bilen og jeg begyndte at skrige af glæde, fordi den bare var så meget mig! Fyldt med fed energi, mega dansevenlig og et smukt og unikt budskab, som jeg kunne bruge med hensyn til mine diagnoser og udfordringer i lovet”

Sagde du ja med det samme eller havde du nogle overvejelser inden da?

“Jeg gik hjem og overvejde det kraftigt og ville høre sangmulighederne for mig. Men selvfølgelig kunne jeg ikke sige nej og jeg er så glad for jeg sagde JA!”

Du har erfaring med at skulle performe foran dommere, publikum og masser af tv-seere bag skærmene. Hvordan har du det med nerver?

“Jeg tager så meget med fra X Factor! Jeg har det super godt med nerver og har mange af dem, før jeg går på en scene for at synge. Men det synes jeg er vigtigt, man har!

“Det betyder kun, at det er noget, du brænder for og noget der virkelig betyder noget kæmpestort for dig.”

Føler du, at du kan bruge din X Factor-erfaring i Melodi Grand Prix?

“Ja helt bestemt! X Factor lærte mig, hvad det vil sige at komme ud over scenekanten og bare gå amok uanset hvad og at bruge min power & body, som Sanne Salomonsen lærte mig”

Læs mere: Video: Hør første live-version af Sigmund og Leeloo’s Grand Prix-sange

Årets Eurovision slogen er ‘Dare to Dream’, hvad drømmer du om at opnå med den her deltagelse?

“Jeg elsker sloganet og jeg drømmer om og tror på, at Eurovision er en kæmpe mulighed for mig. En god måde at kickstarte en seriøs og langvarig musikkarriere på min helt egen måde og med det jeg kan gøre helt specielt og unikt!”

Har du været Grand Prix-fan, før du kom med i showet i år?

“Jaaah! Hele mit liv. MGP har opdraget mig, siden jeg var heelt lille baby og kunne se på en tv-skærm og både synge og danse med selv. Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse.”

Vi har spurgt alle årets artister om deres “Bedste Grand Prix-minde” – Hvad er dit?

“Mit bedste Grand Prix-minde var, da Anne Gadegaard vandt med ‘Arabiens drøm’ i 2003 og jeg og alle mine veninder dansede og opviste med den sang til byfest i Sørvad og hele byen blev fans af os! Det var det sjoveste og skøreste!”

Hvilken er din all-time favorit Eurovision/Grand Prix-sang?

Conchita Wurst – Rise like a Phoenix 😍😍😍

Vi siger tak for svarene til Sigmund og på gensyn i Herning.