Interview: The Living Doll – Sada Vidoo optræder ved ‘Nattens Dronning’ i Odense

Foto: Michael Thygesen (GEE)

Spektakulære kostumer, tårnhøje stilletter, farvestålende make-up og højt hår. Det er blot nogle af ingredienserne i Danmarks største Drag-konkurrence, Nattens Dronning, som venter lige om hjørnet. I år kigger også en kendt og elsket Melodi Grand Prix-deltager forbi det traditionsrige show.


Lørdag den 12. oktober løber den 26. udgave af Drag-showet ‘Nattens Dronning’ af stablen med 10 af Danmarks bedste queens, et stjernespækket dommerpanel samt den populære Burlesque-queen Tinus som værtinde.

Advertisement

Arrangørerne har også sørget for, at den musikalske underholdning sidder lige i øjet. På scenen går nemlig X Factor UK- og Melodi Grand Prix-deltager, The living Doll, Sada Vidoo!

Vi fangede Sada Vidoo, som pt. er på bryllupsrejse, til en lille snak om hendes kommende optræden og hendes tilknytning til konkurrencen.

Min onkel var en ægte Conchita Wurst

– I min onkels hjem stod Britta (mannequindukke), som altid havde store, flotte kjoler på, fortæller Sada Vidoo og tilføjer: – Hun blev klædt på efter humør, og det samme gjorde min onkel.

Læs også: Nattens Dronning i nye rammer og med historisk stærkt felt

Sada’s nu afdøde onkel var med til at starte Copenhagen Pride’s Nørrebro afdeling op tilbage i 90’erne. Han var homoseksuel og døde af AIDS i 1996:
– Min onkel var en ægte Conchita Wurst. Med skæg og kjoler, fortæller Sada og fortsætter: – Det var ganske naturligt i min familie og om han var i drag eller ej, så var han lyspunktet i vores liv. Han spredte glæde med sine regnbuefarver og det er noget, vi i denne verden har brug for!

Sada Vidoo fortæller om sin onkel ved dansk Melodi Grand Prix 2017.

Sada’s onkel var et stort forbillede for sangerinden og spiller stadig en stor rolle for Sada den dag i dag:
– Hvert år støtter jeg priden, men i år blev jeg gift på Pride-dagen. Så da mine “Dollbelievers” fra Odense spurgte, om jeg ikke ville støtte Nattens Dronning, som er den ældste Drag Show-konkurrence i Danmark, og som har været fanebærer for alle os, som er anderledes, så sagde jeg selvfølgelig ja! Deres styrke og deres mod, som de har givet videre til andre om at være den, du føler du er og at det er helt okay! Det er noget, der betyder meget for mig.

Læs også: 25 års-jubilar i Danmarks største Drag Konkurrence: Conny har gjort mig mere sikker på mig selv!

Støtter en sag, som har hjulpet mange

En anden årsag, til at Nattens Dronning’s arbejde ligger sangerinden meget nært, er foreningens mangeårige støtte til AIDS-fondet. Helt tilbage fra konkurrencens grundlæggelse i 1994 besluttede man, at overskuddet fra showet skulle gå til AIDS-info og man har gennem årene doneret penge til både AIDS-fondet og andre velgørende organisationer.

– Min afdøde onkel har spillet en stor rolle i mit Doll-life og var en sand inspirationskilde til den, jeg er i dag, fortæller Sada.
– Han døde af den forfærdelige sygdom AIDS, og det er et forløb og en hændelse, jeg aldrig vil glemme.
Nattens dronning støtter en sag, som har hjulpet mange med information om denne sygdom. Både hvordan du passer på dig selv og om forløbet for de sygdomsramte og deres pårørende, forklarer Sada.

Vær en del af en uforglemmelig aften

På lørdag den 12. oktober står Sada Vidoo på scenen i ODEON i Odense. Her er hendes afsluttende opfordring:

– Hvis du trænger til at smile, grine og være del af en uforglemmelig aften, så kom til nattens Dronning. Sada Vidoo has more than the X Factor!

Sada Vidoo optræden ved Copenhagen Pride 2017 med Harley Queen og Didi Cancerella som dansere.

Biografi:
Sada Vidoo med det borgerlige navne Nicole Stockholm Pedersen blev født i København af en dansk mor og en palæstinensisk far. Hun startede sin karriere i musikindustrien allerede i slut 90’erne. 

I 2000 skrev hun teksten til DJ Alligator’s clubhit ‘Lollipop’, som nok især huskes for de legendariske ord ‘I wanna suck on your lollipop’. Singlen opnåede en flot placering som #5 på den britiske single-hitliste.
I 2002 var hun med på Me & My-singlen ‘Te Quiero’ og underskrev efterfølgende en kontakt med Virgin Records, før hun trak sig ud af rampelyset og koncentrerede sig om sangskrivningen.

I 2006 opnåede Infernal et stort internationalt hit med ’10 miles’, som er skrevet af Sada og solgte til platin.

I 2008 prøvede Sada lykken i Kanal 5’s talentshow ‘Elsk mig i nat’ og nåede finalen. Det store kommercielle gennembrud udeblev imidlertid.

Vendepunktet for Sada kom i 2012, da hun mødte den britiske producer Chris Ballard samt den anerkendte singer-songwriter Russ Ballard og efterfølgende flyttede til England for at arbejde med sit album i Ballard’s studie.
‘A Story with No End’ udkom i 2014, og bød  bl.a. singlerne ‘The Actress’, ‘China Doll’ samt cover-versionen af Pat Benatar-hittet ‘Love Is a Battlefield’.

I samme periode startede transformationen fra Nicole til den levende dukke Sada Vidoo, som i 2016 skabte overskrifter i både Storbrittanien og i Danmark efter en fantastisk optræden i X Factor UK
Da Sada stillede til audition på programmet, var det som dukke iført kæmpe lyserødt strutskørt, afbleget hår og rød trutmund. Hun gik videre fra auditions, men kom desværre ikke videre fra Six Chair Challenge.

I 2017 deltog Sada Vidoo i Melodi Grand Prix med sangen ‘Northern Lights‘, som var skrevet af Christoffer Lauridsen, svenske Andreas Öhrn fra Gravitonas og Alessandra Günthardt og optrådte samme år ved Copenhagen Pride.

Sada Vidoo har i år deltaget i TV3’s ”Til middag hos”, hvor hun laver mad til Sussi La Cour (Katja K.), Gordon Kennedy og Michael Olesen.

For et par måneder siden blev Sada Vidoo gift med sin udkårne, Jakob.

FØLG SADA VIDOO PÅ FACEBOOK