Kristel Lisberg klar med ny single og nyt Eurovision-relateret samarbejde

Foto: Karol Truszýnski

I dag udgiver den tidligere Grand Prix-deltager, færøske Kristel Lisberg, sit splinternye nummer “I Only Want You”, som er blevet til i samarbejde med sangerindens nye producerteam, Sveinn Runar Sigurdsson og Gytis Valickas.

I 2016 imponerede Kristel Lisberg de danske (og internationale) tv-seerne med sin store stemme, sin indlevelse og sin inderlighed, da hun deltog i Dansk Melodi Grand Prix med balladen ‘Who Needs A Heart’. Fire år forinden havde seerne for første gang stiftet bekendtskab med den smukke, færøske sangfugl i talentprogrammet X Factor.

Advertisement

På Færøerne har Kristel Lisberg været en velkendt og etableret artist i mange år. Hun startede i en helt ung alder med at turnere rundt som gæstesanger sammen med sin far Jens Lisberg, som er en af Færøernes mest elskede countrysangere og udgav sit første nummer i en alder af 14 år. Siden da har hun udgivet flere numre, som alle har været spillet meget på de færøske radiostationer.

Samarbejde med ‘Valentine Lost’-komponist

Siden Kristels deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix har mange ønsket at høre ny musik fra den færøske sangerinde. Efter nogle års arbejde er Kristel nu klar med ny musik. ‘I only want you’ bliver single nummer 2 efter Grand Prix-deltagelsen.

Vi tog en snak med sangerinden forud for udgivelsen:

“Siden Melodi Grand Prix 2016 har jeg brugt tid på at skrive mere af mit eget materiale og arbejdet med min lyd og mit udtryk som artist. Jeg har samtidig fået et rigtig godt samarbejde med to producere fra udlandet, som begge er tilknyttet Eurovision”

Kristel Lisberg

Kristels nye producerteam består af Sveinn Runar Sigurdsson, som er en etableret, islandsk komponist, producer og pianist og bedst kendt for at have komponeret og vundet med 2 sange i den islandske finale: ‘Heaven’ sunget af Jónsi i 2004 og så fanfavoritten ‘Valentine Lost’, som Eiríkur Hauksson deltog med i Eurovision 2007. Den anden er Gytis Valickas som er en ung Award-vindende producer fra Lithauen, der også har skrevet sange til den litauiske udvælgelse.

Foto: Karol Truszýnski

At finde den rigtige at dele livet med

Sammen har de indspillet to nye numre og moderniseret Kristel Lisbergs lyd. Det første nummer, ‘Contagious’ udkom i foråret og i dag udkommer altså Kristel Lisbergs nye single ”I Only Want You”, der faktisk slet ikke er så ny endda. I hvert fald ikke i sin originale form:

“Det er en sang, som jeg skrev for nogle år tilbage. En romantisk pop ballade lidt i stil med de store ballader, du hører i Eurovision. Jeg har lavet 3 forskellige demoer af sangen, men det har aldrig lykkes at få den helt, som jeg havde forstillet mig, før samarbejdet med mit nye producerteam.

Da jeg skrev sangen, forstillede jeg mig at det skulle være en “wedding song”. Den handler om at finde den rigtige at dele livet med og i teksten siger jeg “As you stand here beside me, to you I choose to give my all”.

Kristel Lisberg

Sammen med nummeret er der udgivet en musikvideo, som du kan se herunder, og med Kristel’s nye samarbejde er planen at nå ud til flere lyttere i Danmark og udlandet med hendes musik.

“Det er en sang jeg holder meget nært og jeg er utrolig glad og spændt på endelig at få den udgivet.”

Kunne sagtens se sig selv deltage igen

Der er godt nyt for alle Kristel Lisberg-fans, som godt kunne tænke sig at se hende på Grand Prix-scenen igen. Det bekræfter den 30-årige sangerinde, da vi spørger hende, om hun kunne finde på at sende endnu en sang ind til konkurrencen.

“Jeg kunne sagtens se mig selv deltage igen i Dansk Melodi Grand Prix igen. Jeg havde en rigtig god oplevelse da jeg deltog med sangen ‘Who Needs A Heart’.
Jeg fik utrolig god respons fra mennesker rundt i hele verden og der var mange, der gerne ville høre mere.”

“Vi skrev faktisk ‘Contagious’ med tanke om en ny deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix, men sangen kom desværre ikke med. Jeg tror dog, at den havde haft gode chancer i udlandet, men at stilen måske var lidt for tung og mørk til Dansk Melodi Grand Prix.” 

Kristel Lisberg

‘I only want you’ er tilgængelig på Spotify. Lyt til den her.

Følg Kristel Lisberg på Facebook og Instagram.