Rasmussen med ny sang: ‘Stand by Each Other’ handler om at gribe ind

Foto: Screenshot/Youtube

Det er allerede 3 år siden, Rasmussen gik på scenen i Lissabon og sammen med sine fredelige vikinger tog hele Europa og Australien med (sne-) storm og “the Viking Walk”.

Hvis du savner lyden fra ‘Higher Ground’, så får du også en lille snert af viking i Rasmussens nye single ‘Stand By Each Other’. Sangen blev udgivet under Eurovision Song Contest 2021 og i går kom den officielle musikvideo, som er optaget på Öland i Sverige.

Advertisement

Endnu en gang har Rasmussen slået sig sammen med nogle af de svenske hitmagere bag ‘Higher Ground’ og ‘Go Beyond’, Niclas Arn og Gustav Eurén. På ‘Stand by Each Other’ får de hjælp af Andreas Grube og Jonas Wesslander. Sangen er produceret og mixet af Arn & Wesslander.

‘Stand by Each Other’ handler om at gribe ind, når en person har brug for hjælp. Det kræver mod, og er ikke altid nemt:

Vi er to primære tekstforfattere på den, og vores generelle baggrundsinspiration var den konfliktskyhed (hvis det er et ord), der desværre for ofte gør sig gældende i samfundet. Så vi spørger: vil du kæmpe for en anden? Altså, vil du gribe ind overfor intolerance og urimelig opførsel overfor andre mennesker?

Rasmussen

Sangen handler om at forsvare den forsvarsløse. Ikke med vold, men ganske enkelt bare ved at vise, at vi står sammen, forklarer Rasmussen:

Helt personligt havde jeg nogle billeder kørende af nogle urimelige handlinger på den anden side af atlanterhavet; vi skrev den nemlig i slutningen af 2019, hvor der jo sad en anden ved roret derovre

Rasmussen


Efter en lang periode med nedlukning i Danmark, så er Rasmussen endelig tilbage på scenen til efteråret. På spørgsmålet, om der er koncerter på programmet, fortæller Rasmussen:

Jeg går i gang med prøver på musicalen Atlantis sidst i juli og spiller helt til midt-november, så det kommer til at tage en ret stor bid af min tid. Men jeg håber at kunne komme ud mellem forestillinger en gang i mellem.

Rasmussen

Vi ønsker Jonas alt mulig held og lykke fremover og glæder os til at se ham på scenen igen.

Jonas blev landskendt, da han som Rasmussen vandt Dansk Melodi Grand Prix 2018 med sangen ‘Higher Ground’. Efter 9. pladsen ved Eurovision Song Contest i Lissabon har han turneret i Danmark og udlandet som soloartist. Han har siden 2012 desuden været en fast del af sangerholdet hos arrangøren MusicalDanmark, der har turneret landets teatre og musikhuse tyndt med teater- og hyldestkoncerter som bl.a. “Fra Waterloo til Duvemåla – en hyldest til ABBA”, “John & Joel”, “Band on the Run”, “Let It Rock – en hyldest til The Beatles”, og “In the Air Tonight – en hyldest til Phil Collins”. Af TV-optrædener kan bl.a. nævnes to sæsoner af sangprogrammet All Together Now på Kanal 5, hvor Jonas har været en del af dommerpanelet.