Direkte fra Boxen: Interviews med årets 8 DMGP-deltagere

Fuld Effekt stiller op i Melodi Grand Prix 2022 i Boxen den 5. marts, hvor Danmark skal finde sin repræsentant til Eurovision Song Contest
Foto: DR

Det er dagen før dagen for Dansk Melodi Grand Prix 2022. DR og de 8 deltagere er rykket ind i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor prøverne er i fuld gang. I dag inviterede DR pressen til interviews med deltagerne og vi var naturligvis til stede med kamera og mikrofon.

I morgen følger vi op med en opdatering fra årets generalprøve, som afholdes kl. 15.30 uden publikum men med deltagelse af pressen. Fra kl. 17.30 kan du følge vores Rød løber-dækning, når deltagere, sangskrivere og særligt inviterede gæster ankommer til showet.

Advertisement

Interviews med årets deltagere (Jyske Bank Boxen i Herning)

Patrick Dorgan – Vinden suser ind

(Tekst og musik: Patrick Dorgan, Ole Bjørn Sørensen, Jeppe Kronback og Daniel Scheffmann)

Patrick Dorgan debuterede i 2014 med singlen ‘On the Way Down’, der blev til ‘P3’s Uundgåelige’ og har siden haft adskillige store hits i Danmark, bl.a. ‘Painkillers’, ‘Marylin’ og ‘She Cares’.

Det er dog første gang, at den rutinerede soulsanger udgiver en sang på dansk, og 2022 bliver hans debut i Dansk Melodi Grand Prix.

Sidstnævnte lå ikke just i kortene hos Patrick Dorgan, men da han hørte nummeret ‘Vinden suser ind’, var han ikke i tvivl om, at det var netop ham, der skulle synge sangen i årets konkurrence.

Conf3ssions: “Hallelujah”

(Tekst og musik: Moh Denebi, Rachel Furner, Jon Nørgaard, Patrick Dalton og Nikolaj Pellegrini)

Conf3ssions består af søskendeparret Tobias og Sara Callesen samt veninden Laura Lindell – datter af Julie Lindell, som selv har været med som korsanger og fungeret som vocalcoach for flere danske Eurovision-deltagere. De 3 medlemmer af Conf3ssions kender hinanden gennem deres fælles forkærlighed for kor og gospel-musik, noget der også skinner igennem på deres Grand Prix-bidrag.

Bag sangen står sangskriverne Moh Denebi, Rachel Furner, Patrick Dalton, Nikolaj Pellegrini og den tidligere ‘Popstars’-vinder Jon Nørgaard, der i dag udgiver musik under navnet Tvilling.

Der Var Engang: “En Skønne Dag”

(Tekst og musik: Emma Pi Hedeboe, Rasmus Hedeboe og Claus Reenber)

Emma Pi strøg i 2014 til tops i børnenes MGP med sangen ‘Du ser den anden vej’. Siden dengang er den i dag 20-årige Emma Pi fortsat med at lave musik.
Senest har hun sammen med sin far Rasmus Hedebo lavet duoen Der Var Engang. Hendes far, Rasmus, har spillet guitar og sunget, siden han var barn og har bla. været kapelmester for Johnny Logan i 10 år og spillet for et hav af danske musikere, herunder Nikolaj & Piloterne og Rasmus Seebach.

Duoen deler en fælles kærlighed til countrymusik, dansk lyrik og musikalsk historiefortælling.
‘En skønne dag’ har far og datter selv har skrevet sammen med Claus Reenberg.

Fuld effekt: “Rave med de hårde drenge”

(Tekst og musik: Alexander Scott Dyrbye, Zachary Rune Dyrbye, Claus Valdorff Thomsen og Kasper Bruhn Nielsen)

Fuld Effekt er en hiphopgruppe fra København. Gruppen udgav deres første ep ‘Indfanger Funk’ i 2015 og har lavet musik lige siden.

Gruppen består af rapperne Zacdaddy, Beefsupreme, Spytclaus og produceren DJ Speakr, der sammen har skabt deres eget take på en lyd, der kombinerer dansk rap og festlig pop.

På pressemødet forklarer Fuld Effekt, at hiphop og rap har været en del af mainstreammusik i over 30 år, og de derfor mener, at det er på tide, at den genre også får en plads i DMGP.

De 4 drenge har en engelsk version klar til Torino, hvis de vinder Melodi Grand Prix.

Josie Elinor & Jack Warren: “Let Me Go”

(Tekst og musik: Mikkel Sørensen, Katrine Brixen, Benjamin Rosenbohm og Julie Aagaard)

Josie Elinor bor i Århus, studerer biologi på Århus Universitet og har lavet musik hele sit liv. Jack Warren bor også i Århus, har en bibeskæftigelse som tømrer og har lavet musik i 5 år. De mødte hinanden på en sangskriver camp i september og har mødtes hver uge siden da for at skrive sange. Da Jack blev tilbudt at synge “Let it Go” i Melodi Grand Prix, foreslog han at Josi skulle synge den kvindelige del af “Let it Go”.

Selv om sangen kommer fra en camp, så har duoen fået lov til at sætte deres eget præg på den måde sangen skal fremføres på til #DMGP.

“Let it Go” er skrevet af Mikkel Martinus Sørensen, Katrine “Katlah” Brixen, Julie “Kill J” Aagaard samt Benjamin Rosenbohm, der i 2020 vandt Dansk Melodi Grand Prix som en del af Ben & Tan. Alle fire sangskrivere læser til dagligt på Danish Songwriting Academy.

Morten Fillipsen: “Happy Go Lucky”

(Tekst og musik: Morten Fillipsen)

Morten Fillipsen var med i Junior Melodi Grand Prix for 20 år siden, hvor han som 15-årig blev nummer 2 med sangen ‘Du er ikke som de andre pi’r’. Morten er nu blevet en voksen mand og har siden sin deltagelse i 2002 udgivet 5 album. Han har selv skrevet tekst og musik til “Happy Go Lucky”, som han deltager med i Melodi Grand Prix. Morten er desuden en del af bandet The Grenadines sammen med Laurits Emanuel fra Fyr og Flamme, som han også privat er god ven med. Fyr og Flammes deltagelse sidste år og efterfølgende store succes har derfor været en stor inspiration.

Morten har skrevet “Happy Go Lucky” med Kasper Holm Larsen, og på trods af den engelsksprogede titel er det hans første sang på dansk i mange år. Der er dog en engelsk version parat, hvis han vinder Melodi Grand Prix.

Reddi: “The Show”

(Tekst og musik: Siggy Savery, Chief1, Ihan Haydar, Remee Jackman og Julia Fabrin)

REDDI er Danmarks nye pigeband bestående af danske Ihan og Siggy samt svenske Ida og Agnes. Ihan har allerede stiftet bekendtskab med både Melodi Grand Prix- og Eurovision scenen, da hun i 2012 var trommeslager for Soluna Samay og med til at vinde Melodi Grand Prix i 2012 med sangen ‘Should’ve known better’. Hun er desuden trommeslager i L.I.G.A..

Ud over Ihan Haydar og forsanger Siggy Savery har også Julia Fabrin, der var med til at skrive den danske Eurovision-vinder ‘Only Teardrops’, samt Chief 1 og Remee, der begge har vundet Dansk Melodi Grand Prix og deltaget som sangskrivere i Eurovision flere gange, været med til at skrive gruppens bidrag ‘The Show’.

De 4 medlemmer har alle hver især haft en drøm om at danne et pigeband. Sidste år kontaktede Chief 1 Ihan og de blev enige om at starte projektet op. De fik fat i forsanger Siggy og rekrutterede de 2 svenske musikere, Agnes og Ida. I løbet af det sidste halve år har gruppen været i studiet og lavet en masse sange, som de har planer om at gå i studiet med efter Melodi Grand Prix.

Navnet REDDI blev til en aften i studiet, hvor de efter at have overvejet en masse forskellige navne, får øje på mærket på en basforstærker, hvorpå der med kæmpe store røde bogstaver står Reddi.

Til Melodi Grand Prix spiller gruppen live og parkerer DMGP-husorkestret for en stund.

Juncker: “Kommet for at blive”

(Tekst og musik: Christian Juncker)

Junckers karriere begyndte for mere end 25 år siden med bandet ‘Bloom’ og senere ‘Junior’. Som solist blev Junckers gennembrudssingle ’Mogens og Karen’. Senere har han leveret den populære sang ’Havana’ og i 2021 ’Havblik’, begge til TV-serien ’Kurs mod fjerne kyster’. I 2021 udkom den nu 46-årige sangers bedste sange på dobbeltalbummet med titlen Længere Nede Ad Vejen.

Junckers Melodi Grand Prix-sang har været 20 år undervejs, og han fandt den frem efter et alvorligt coronaforløb, hvor han ifølge egne ord “var mere død end levende”, hvilket gav ham en fornyet lyst til at gribe livet og dets muligheder. Han forklarer desuden, at sangen er meget personlig, men at han som yngre har været mere påpasselig med at “blotte” sig rent musikalsk.